The Creamery

The Creamery, Salthill, Galway

Project Type: Expansion of small café to large ice-cream parlour, bistro/restaurant

Location: The Creamery, The Promenade, Salthill, Galway City

Size: 200m2

The overall brief was to create a cosy modern industrial interior for the new Ice cream parlour, café and bistro. The space was expanding to almost 200m2 – a big project to undertake. The client had a clear idea of his likes and dislikes and Dan-Éire Designs helped to put those ideas onto paper – coming up with an overall plan for the whole space. From flooring, to lighting to custom-design pieces – even opinions on branding, signage and menus, all elements were pulled together with the big picture in mind – keeping the needs of the end-user at the forefront of the project.

Exposed block walls, panelling, reclaimed bricks, birch plywood framing and exposed lighting are some of the features that you will notice at the newly renovated Creamery Café. Dan-Éire Designs aimed to include as many textures and tactile materials in the space and even custom designed the dripping Ice Cream feature wall – a fun and quirky element in the space!